Haetaan oikolukijaa ja Discord-kanava avattu

Kyllä, ryhmä on vielä hengissä. Tai no, tällä hetkellä ainakin parivaljakko. Muut ovat mitä ilmeisemmin löytäneet tähän mennessä jo jotain elämää suurempaa.

Käännöshommat ovat olleet muutaman vuoden aika retuperällä. Syitä lienee siihen monia. Lähinnä oikolukijoiden puuttuminen. Siihen lisäksi oma mielenterveys, joka tuskin on terveyttä koskaan nähnyt, mutta nyt alkaa ainakin jaksamista löytyä hieman enemmän. Ehdinpä minä myös opiskella tässä välissä uuden ammatin. Täyden kympin oppilaana! Ja valmistumisen jälkeen pääsin suoraan töihin, jossa olen nyt reilu puoli vuotta ollut. Hyhhyh, kylläpä oma kehu haisee taas pitkälle.

Mutta takaisin käännösprojekteihin. Eli projektit ovat seisoneet paikallaan jopa vuosia oikolukijapulan vuoksi. Moni projekti on tehty oikolukemista vaille valmiiksi. Näistä ikuisuusprojekteista esimerkkinä Ushi-ain Saken yhdessä tehdyt Type-Moon projektit (jos loppupeleissä edes minkään sortin apuna olen ollut), esimerkkinä Fate/zero. Myös uuden Berserkin ensimmäinen puolisko on tehty, mutta sen oikolukeminen taisi olla Ookoolle liikaa minun surkeiden käännösten kanssa ja hän huomasi, ettei elämää kannata heittää hukkaan niiden takia. Tai jotain. Toivottavasti en traumatisoinut toista moisella yhtälöllä. Nämä vain parina hyvänä esimerkkiprojektina.

Eli käännöksiä löytyy! Nyt vain joku kiroamaan käännökset alimpaan hornaan! Oikolukijalta ei vaadita paljoa. Edes yksi ilta vuodessa pilkunviilausta ja omaa himpun verran luovuutta riittää vallan mainiosti. Olisi myös kiva, jos sarjat olisivat valmiiksi tuttuja edes jollain tasolla, mutta ainakin Type-Moon -sarjoille Sake on tehnyt valmiin termistön, millä projekteista pääsee nopeasti jyvälle. Mikään äidinkielenmaisteri ei tarvitse olla. Jos minun kirjoitusasuni kuvottaa sinua, se vain kertoo, kuinka lahjakas olet! Ihan yksi oikolukija riittäisi näin alkuun.

Entä miten yhteydenotto? Mepä olemme kerrankin ajan hermoilla, jonka vuoksi perustimme Discord-kanavan! Onnistuu chattailu ja tarvittaessa jopa puhe! Ihan selaimella, puhelimella tai tietokoneelle asennettavalla clientillä. Kaikki käy! Ja on muuten helppoa.

Porinanurkkaus on auki kaikille. Voi siis vapaasti tulla katsomaan, kuinka heinäsirkat sirittävät. Tai sitten jorista joutavia. Se sisältää tällä hetkellä pelkän tekstichatin. Tiimille löytyy erikseen omat teksti- ja puhenurkkaukset. Minut löytää kanavalta nimellä Edgeros. Teretulemast!

Discord-kanavan linkki: https://discord.gg/w54TWtg

Kirjoitettu: 16.1.2019 18:00 Kirjoittanut: Musti


Kyrvänsyylä @ 25.1.2019 2:30

Mitäs neekeri kieltä tuo oikein on?

Uutinen on yli kuukauden vanha.